torstai 25. marraskuuta 2021

Pitkä syksy

 Hei vaan pitkästä aikaa. 

Monet kerrat olen blogini avannut kirjoittaakseni kuulumisia, mutta saadessani tyhjän sivun auki, en ole saanut muutamaa riviä enempää suollettua ajatuksia pihalle. 

Kulunut syksy on jälleen vaatinut veronsa ja en häpeile myöntää, että syvässä suossa ollaan jälleen rämmitty. Mutta siinäkin suossa alkaa pikkuhiljaa näkymään kivisempää reunaa josta kavuta jälleen pintaa kohti. 

Täytin tuossa marraskuun alussa 33 vuotta. 

Koulu on tuonut minulle valtavasti stressiä arkeen. Olen ollut päivien jälkeen todella uupunut ja käytökseni kotona on ollut lapsellisen hirveä, kun olen ensin viikko tolkulla padonnut uupumustani ja sen jälkeen tiuskinut ja kiukutellut muulle perheelle väsymystäni. Myös tutut vanhat möröt löysivät tiensä pääni sisälle ja arkeni on koostunut pelon sekaisista tunteista. Koitin taas tikulla jäätä ja vaihdoin hormonaalisen ehkäisyn hormoonittomampiin versioihin, josko se vähän tasaisi mieltä. Olen myös itse uupunut niin paljon omasta tilanteestani, että olen alkanut tajuamaan sen, ettei tilanne voi jatkua enää näin. Sitä kun viikot menee päivästä toiseen itkun sekaisissa tunnelmissa ja paniikkikohtaukset ovat osa lähes päivittäistä arkea, on olo ollut näiden jälkeen totaalisen loppu. Aloin jo pelkäämään sitäkin, että oma rakas kumppanini lähtee tästä jo livohkaan ihan oman käytökseni takia. Ihanasti tämä savolaismörrikkä on kaikesta huolimatta minua jaksanut ja kyllästymiseen asti on vakuutellut minulle, ettei ole tästä lähdössä minnekkään. 💕 En voi muuta sanoa, kuin että olen tavattoman kiitollinen siitä, että hän on pysynyt rinnallani. Hänen sinnikkyytensä minun kanssani on alkanut pikkuhiljaa saamaan sijaa myös tässä paksussa pääkopassa. Olen pikkuhiljaa alkanut enemmän luottamaan siihen, että hän pysyy rinnallani ja ettei minun tarvitse pelätä menneisyyden käyvän toteen tässä suhteessa. 💗

Paljon pelkoa ja stressiä aiheutti myös työharjoittelu, jossa olen nyt kolmatta viikkoa ollut. Vainhainkotimaailma oli itselleni niin vieras aihe, että pelkäsin harjoitteluun menoa ihan tosissaan. Mietin ihan tosissani erilaisia keinoja millä voisin välttyä kyseiseltä pätkältä. 6 viikkoa kun on pitkä aika olla paikassa jossa ahdistaa todella paljon. 

Tälläkin kertaa huomasin pelkoni täysin turhiksi ja ensimmäisen viikon haasteiden jälkeen työ on tuntunut jopa ihan mielekkäältä ja olen ollut jopa innoissani siitä miten paljon uusia asioita olen päässyt oppimaan. Ainoa harmi tällä alalla on mediastakin tutuksi tullut työvoimapula, joka sitten tiettyinä päivinä sanelee todella paljon miten paljon mihinkin uuden opetteluun voidaan paneutua. 


Kävin myös tässä kaksi viikkoa sitten aloittelemassa isompaa tatuointiprojektia 😍 Tekijänä on Tampereelta Tattoo Clinic:in Riikka, joka tekee aivan mieletöntä jälkeä ja huikeaa työtä monien rintasyöpäpotilaiden hyväksi.  Ääriviivat saatiin suuntaa antavasti vedettyä ekalla kerralla ja projektia jatketaan lisää jälleen helmikuun alussa. Toisen puolen kankkua ja kylkeä tikattaessa tuli taas vahvasti kirottua sitä mihin on ryhtynyt, mutta uskon että lopputuloksesta tulee huikea ja kaiken kärvistelyn arvoinen 😊 Tatuointi tulee edustamaan itselleni menneisyydestä irti pääsemistä ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta ilman mielen kahleita. Se edustaa myös toivoa siitä, että löytäisin vielä jonain päivänä arvostuksen itseäni kohtaan ja luottamuksen siitä, että minä riitän juuri omana itsenäni 💖6 kommenttia:

 1. Tuleepa komea tatuointi! 😍 Ihana, että saat auottua näitä asioita tänne. ❤ Oman pään sisällä kaikki tuppaa kasvamaan ainakin itselläni niin ylitsepääsemättömän suureksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kovasti että saamme tatuointiprojektin valmiimzi 😍
   Sinäpä sen sanoit, oma mieli on kyllä toisinaan sellainen vankila ettei toista. -_- onneksi sitä on vähän oppinut jo paremmin purkamaan ja käsittelemään, ennen kaikkea lopettanut häpeilyn ja salaamisen siitä omasta olosta.

   Poista
 2. Tosi kiva, että sait taas kirjoitettua tänne kuulumisia ja myöhästyneet synttärionnittelut! Kerrassaan herkullisen näköinen synttärikakku. <3

  Kasaantuva stressi ja sen myötä alkavat kiukuttelukierteet on välillä tuttuja tässäkin taloudessa. Se, että päätyy tiuskimaan ja kiukuttelemaan toiselle, oikeastaan vain ruokkii ongelmaa, kun sitten siitä kiukuttelusta tulee vain huono omatunto, joka osaltaan boostaa sitä stressitilaa. Ärsyttävä, ja ihan tyhmä ilmiö. :D Pitäisi oppia tunnistamaan ajoissa, kun tuollainen olotila on hiipimässä päälle, ja löytää jokin kehittävämpi tapa purkaa se.

  Onpa tulossa upea tatuointi! Tuleeko siitä mustavalkoinen vai värillinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Maru ❤️

   Juu tuo kiukutteluiden jälkeinen häpeä ja huono omatunto tosiaan ruokkii tätä kierrettä ja sit sitä on toisinaan todella vaikeaa katkaista vaikka sen tiedostaakin kuinka siitä kierteestä olisi tärkeää päästä pois.

   Kiitos ^_^ itse pidän myös ja alkuun mulla oli vähän erilainen visio feeniksin asennosta, mutta tatuoijalta tuli vahva suositus tuollaiseen mikä se nyt on ja olen enemmän kuin tyytyväinen siihen. Tatuoinnista tulee mustavalkoinen ja värillinen. Lintu itsessään tulee olemaan näillä näkymin mustavalkoinen jota tehostetaan sitten liekkien oranssinpunaisilla sävyillä 😊 en itse halua täysin värillistä ja tuo kivaa dramatiikkaa kontrasti tumman ja värillisen välillä 😊

   Poista
 3. Hyvä kuulla, että paremmin jo menee ♥ Välillä pitää käydä pohjalla, jotta sieltä saa noustua sitten entistä ehompana. Tai jotain.. :D Ja aivan upea tatska, oot aikamoinen mimmi kun lähdit tuon kylkiprojektiin :'D Lopputulos varmasti on sen kaiken arvoinen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askel kerrallaan taas rämmitään 💖 toki välillä kompuroidaan mutta arki ei ole enää ole ollut niin synkkää ja välillä on ollut pilkahduksia jopa ihan tavallisesta arjesta jossa pelot ei määrittele kulkua. 😊

   Voi kiitos 😅 Jossain vaiheessa tatskan tekoa mietin kyllä ihan tosissaan että olisin mieluummin synnyttämässä x'D en tajua miten niin arkoja kohtia voikaan kehossa olla ja sitten taas toisessa kohtaa ei tuntunut yhtään miltään 😅 mutta pahimmat piinapenkit on vielä edessä kun aletaan väritteleen 😁

   Poista