lauantai 2. toukokuuta 2020

29 kysymystä, 29 vastausta

Millan ja Hiidenneidon blogista bongasin tälläisen hauskan kysymys postauksen ja ajattelin itsekkin sen aikani kuluksi toteuttaa :)

1. Koko nimi ja mistä se tulee?
Koko nimeä en tähän laita, mutta etunimeni on Tiina. Sukunimeni on exäni suvun sukunimi, en sitä ole toistaiseksi halunnut vaihtaa pois, koska tuntuisi hassulta olla eri sukuniminen omien poikien kanssa, toisekseen se maksaa todella paljon vaihtaa kaikki passit ja ajokortit/kelakortit uusiin. Olen miehellenikin sanonut, etten jaksa sitä rumbaa enää muuta kuin yhdestä syystä =D

2. Pituus?
172cm3. Mitä katson tv:stä juuri nyt?
Nyt on telkkari pimeänä, kuten valtaosan ajasta se on muutenkin. Mutta ehtoisin kun nollaan aivojani telkkarin yhteydessä katson HBO:lta jotain sarjaa (Westworld, Handmaid´s tale, His Dark Materials yms.). Telkkarista monesti saattaa pyöriä jotain hömppä sarjaa kuten sisustus ohjelmia, reality ohjelmia kuten lapsi tuntemattoman kanssa, Temptation Island tai muuta todella järkevää =D

4. Julkkisihastus?
Mä oon tässäkin asiassa ollut vähän valtaosasta poikkeava persoona, en ole oikeastaan koskaan kokenut mitään ihastuksen tunnetta ketään julkkista kohtaan/olisin ihannoinut ketään suuremmin. Ulkonäöllisesti joskus lapsena ihastelin Harry Potterissa näytelleen Tom Felton (Malfoy). Pitkäaikainen suosikki näyttelijä on myös ollut Keanu Reeves. 


5. Haaveeni?
Päästä menneisyyden traumoista eroon, oppia elämään ilman jatkuvia pelkotiloja ja oppia nauttimaan onnen tunteesta. Oppia myös päästämään jatkuvasta kontrollin tarpeesta eroon ja oppia pyytämään apua. 
Haaveena on myös opiskella uusi ammatti ja löytää työ missä todella viihdyn. 

6. Puhelimen taustakuva?
Kuva pojistani, lukitusnäytön kuvana minulla on kuva miehestäni.

7. Pisin parisuhde?
Edeltävässä suhteessa ehdittiin olla noin 14 vuotta ennen eroa.

8. Silmien ja hiusten väri?
Siniharmaat silmät ja hiusten väri on luonnostaan maantien harmaanruskea sekoitus (ei minkään värinen)..Nykyisin on värjättynä punainen :)

9. Lempiruoka?
Lasagne, Yläasteen tonnikalapastavuoka (sitä kun saisi vielä, söisin koko vuokallisen)

10. Lempi laulaja/-bändi?
Rammstein, Blutengel, Turmion kätilöt, Lord Of  The Lost, Nightwish, Powerwolf, Battle beast ja monia monia muita :)

11. Lempi elokuva?
Hachico, Geishan muistelmat, Harry Potterit

12. Surullisin biisi jonka tiedät?
Him yhtyeellä on monta surullista kappaletta. Myös Nightwishilta löytyy haikeita kappaleita. Negativen Moment of our love, on todella tunteikas kappale.

13. Ensisuudelma?
16 vuotiaana exmieheni kanssa

14. Oletko koskaan menettänyt ketään?
Mummuni, kummisetäni, monen monta rakasta eläintä

15. Horoskooppimerkki?
Skorpioni


16. Paras juttu ikinä?
Lapset kaikessa raivostuttavuudessaan =D Nykyisen kumppanini tapaaminen on myös tuonut valtavasti onnellisuutta elämääni ja lähes päivittäin jaksan hämmästellä miten tuollainen ihminen voi minua rakastaa <3 

17. Surkein juttu ikinä?
Menneisyydessä koetut asiat, niistä johtuvat pelkotilat.
Kiusaaminen
Väkivalta


18. Kuinka monta lasta haluan?
3 lasta oli pitkään haaveena, sittemmin se muuttui ajatukseen, että 2 on hyvä. Nykyisessä suhteessa olen myös antanut jälleen kolmannen lapsen haaveelle pikkuhiljaa sijaa. Aika näyttää mihin tulevaisuus vie :) Ja se on myös hyvä pitää mielessä, ettei lapsien saanti ole myöskään itsestään selvyys.

19. Lempi laji?
Kamppailulajit on olleet kaikista urheilulajeista aina lähellä sydäntä, myös uinti ja jousiammunta.

20. Suurin pelko?
Lapsille sattuu jotain vakavaa. Kuoleman pelko on toisinaan läsnä voimakkaana ja että joudun kokemaan menneet uudelleen. Pelkään hirmuisen paljon, etten riitä ja jään yksin. 

21. Epäsuosittu mielipide?
Tää on tosi vaikee, yleensä tuntuu että oon lähes joka asiassa muita ihmisiä vastaan mielipiteissäni, mutta nyt ei tule yhtäkään mieleen =D
No jos nyt vaikka laittaisin tähän mielipiteeni lasten kasvatuksesta ja kurinpidosta. Pitkään olen törmännyt eri paikoissa tähän, ettei nykypäivän lapsille saisi pitää kuria, heitä ei saisi torua mistään, hyvä äiti ei koskaan korota ääntään. Joka tilanteeseen pitäisi osata käyttää kasvatustapoina rauhallisia keskusteluja ja paaaaljon lempeyttä ja haleja ja pitäisi koittaa välttää pettymysten tuottamista lapsille.
No itse olen nähnyt mitä seuraa tälläisestä pehmeästä kasvatustyylistä, jossa rajoja ei ole, jos on niin niistä ei pidetä kiinni ja vaikka lapsi tekisi mitä pahaa, siitä ei tule seuraamuksia.
Ajattelin aiheesta itseasiassa tehdä joskus ihan oman postauksensa mihin avaan vielä syvällisemmin näitä ajatuksia.
Mutta itse olen äitinä moniin kavereihini verrattuna melkoinen natsi. Minulla on muutamia hyvinkin tiukkoja periaatteita joista en tingi tuumaakaan. Toisia ihmisiä pitää kohdella nätisti, ketään ei haukuta eikä lyödä. Liikenteessä,kaupassa ja kylässä ollessa käyttäydytään nätisti. Ruokapöydässä ei hölmöillä, ei leikitä ruualla ja jossei ruoka miellytä, niin sitten jätetään syömättä ja odotetaan seuraavaa lounasta, meillä ei saa korvaavia herkkuja jossei ruoka satu juuri nyt olemaan lempiruokaa (joka saattaa vaihtua 5min välein pelkän uhmailun takia)
Jos hölmöillään, puutun asiaan ensin lempeästi, jossei viesti mene perille niin kyllä minä korotan ääntäni. Meillä on myös käytössä jäähypenkki, jossei tietyt asiat toimi ja jatketaan uhmaamista.
Huonoa ja epäkunnioittavaa käytöstä meillä ei palkita halein ja sylittelyin.
Mikään keskitysleiri tämä lasteni arki ei kuitenkaan ole, meillä palkitaan hyvästä käytöksestä, kannustetaan ja kehutaan silloin kun asiat menee hyvin. Me sylitellään paljon ja kerrotaan päivittäin kuinka tärkeitä ollaan toisillemme. Minun mielestä lapsilla täytyy olla sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta, jotta heistä kasvaa tasapainoisia ja toisia kunnioittavia aikuisia.

"mikään keskitysleiri tämä lasten arki ei ole" :'D 

22. Syntymäkaupunki?
Tampere

23. Mikä inspiroi juuri nyt?
Tuleva kesä. Tulevaisuuden haaveet.

24. Addiktio?
Suklaa, läheisriippuvuus (työstän tätä todella paljon)

25. Mitä odotat?
Tulevaa pääsykoe haastattelua, mahdollista koulun aloittamista. Odotan myös yhteisen tulevaisuuden aloittamista oman kumppanini kanssa yhteisessä kodissa.

26. Unelmaduuni?
Unelmatyö olisi joko kirpputorin pitäjänä tai kahvilatyöntekijänä. Olisi oma pieni kahvila mihin saisi itse tehdä tarjottavat, saisi työskennellä myös kassalla. Toinen unelma työ olisi jotain sellaista missä saisin auttaa ihmisiä jollain tavalla. 

27. Harrastukset?
Piirtäminen ja blogin kirjoittaminen. Välillä yritän nykertää käsitöiden parissa. Tulevaisuudessa olisi mahtavaa, jos pääsisin jälleen aloittamaan kamppailulajien harrastuksen. 

28. Biisi jota kuuntelet tällä hetkellä?
Lasten oma versio JVG:n kappaleesta "Ikuinen Vappu" soi täällä liiiian usein hyvin hämmentävillä sanoilla "takapenkki uuniin..." o_O ???

29. Milloin olet viimeksi itkenyt?
Viime viikonloppuna lauantaina kun kävin tietokoneella läpi vanhoja valokuvia. Omien kuvien katselu meneisyydestä ja esikoisen vauva-ajan kuvien katselu toi paljon ikäviä muistoja ja tunnetiloja mieleen, joka pisti kyyneleet virtaamaan. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus, näitä on niin kiva lukea :) Ja oon niin samaa mieltä tuosta kasvatuspuolesta! En voi käsittää semmoista pumpulissa kasvattamista ja sitä että lapsi saa kaiken minkä haluaa millä käytöksellä hyvänsä. Toki ymmärrän sen että aina vanhemmatkaan ei jaksa tapella vastaan ja silloin tällöin lipsuu, mutta sen ei vain kuulu mennä niin, että lapsi hallitsee vanhempiaan, vaan toisin päin. Rajat on rakkautta ♥ Terv.mahd.tuleva natsiäiti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee en olisi ainoa natsimutsi :'D
   Joo itsellänikin on päiviä, jolloin mennään siitä mistä aita on matalin, mutta pyrin siihen ettei se lipsuminen ole kuin äärimmäisissä uupumis tapauksissa :)

   Poista
 2. Olipa ihana postaus ja ihana, että sielläkin pidetään rajat! <3 Täällä kans hyvä käytös, toisten kunnioittaminen ja tälläinen on ihan must. Meillä ystäväpiirissä on kolme- neljä perhettä, jotka toimivat vastaavasti kuin me ja leikit ym. sujuu, mutta sitten löyty pari-kolme perhettä jossa aikuisella ei ole auktoriteettia tai tihutöihin ei puututa mitenkään. Tällöin olen lapselle sanonut, että tulee heti sanomaan jos tehdään töllintöitä, että puututaan väliin - meidän muksu ei tasan mene tuollaisiin potkimisiin, tavaroiden hajoittamisiin yms mukaan missään nimessä. Kyllä sen usein käytöksestä huomaa, jos ei pidetä minkäänlaisia rajoja ja on tosi inhottava sitten kouluelämässä, kun leimaantuu kiusaajaksi, jos ei osaa käyttäytyä normaalisti ja hyvään tapaan kuuluvalla tavalla. Eikä se leima varmasti ole kiva lapsellekaan, saati sitten siitä, että joutuu kotona keskustelemaan miksi on käyttäytynyt toisia kohtaan niin huonosti. Ah, tästä voisin puhua enemmänkin, paljon mielipiteitä herättävä aihe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä on paljon ajatuksia herätävä aihe ja ajattelin siihen jossain kohtia paneutua kunnolla ☺️ ihanaa että sielläkin arvostetaan rajojen pitämistä ja kasvatetaan lapsesta toiset ihmiset huomioon ottavaa 💖

   Poista