torstai 26. toukokuuta 2022

Rauha mielelle

 En tiedä taaskaan mistä aloittaisin, hetki on jälleen vierähtänyt edellisestä kerrasta kun edes avasin koko bloggerin. Olen ollut koulun loppurytistyksistä todella uupunut, viimeiset tehtävät, viimeisen näyttösuunnitelman kirjoittaminen ja viimeinen työharjoittelu imi minusta viimeisetkin voiman rippeet. 

Tähän väliin haluan varoittaa seuraavista lauseista: jos olet herkkä tai mielenterveyden synkät jutut/ajatukset saattavat triggeröidä hyppää seuraavat lauseet suosiolla yli!!!

Kun viimein sain kaikki pakettiin, romahdin täysin. Pääni on mennyt todella suurilla kierroksilla ja olen tajunnut sen että minun ois pitänyt himmailla tahtia jo aikaa sitten. 😔 Itsetuhoiset ajatukset palasivat mieleeni todella suurella voimalla ja sain todenteolla tehdä töitä sen asian kanssa, etten totellut mielessäni pyöriviä ajatuksia. Yhtenä päivänä olin todella lähellä, etten päättänyt päiviäni. Onneksi mulla on lapset jotka viimekädessä on se kantava voima ja joiden takia jaksan vaikeatkin hetket rämpiä ylös. Apua on haettu ja sitä toivottavasti olen tässä saamassa kohta puoliin. 


 Olen kovasti koittanut miettiä turvakeinoja jotka auttaisivat minua rauhoittumaan. Itsestäänselvä keino, mitä ennen käytin paljonkin, jonka olen mystisesti unohtanut on ollut metsä. Vaikka metsään meno ei nykyisessäkään asuinalueessa ole homma eikä mikään, kirjaimellisesti takapihalta lähtee metsäpolut, en ole osannut ahdistukseltani sitä nähdä ja hyödyntää. Voi miten levollinen olo mulle tulikaan siellä ❤Olen pienestä pitäen viihtynyt luonnossa, se tarjoaa mulle pakopaikan, siellä mä saan olla 100% oma itseni, siellä mun ei tarvitse miettiä mitä joku on musta mieltä, miltä mä näytän, satuttaako joku mua... On vain metsän hiljaisuus, lintujen siipien havina, kenkien alla rapisevat oksat, ei autojen melua... Täydellinen rauha ❤️ 


Toinen luontoon liittyvä asia mihin liian harvoin tukeudun on vesi. Veden äärellä kaikkoaa myös kaikki ikävät olotilat, mieli rauhoittuu, tunnen todella suurta tyyneyttä ja rauhaa. En myöskään ole tehnyt tarpeeksi itselleni tärkeää asiaa, nimittäin kuunnellut musiikkia. Työssä ja kotona kun täytyy olla koko ajan ns.tavoiteltavissa, en voi niin vain uppoutua musiikin maailmaan. Tämä johtaa usein siihen että kun tulee hiljaista alkaa pääkoppa pyöritteleen paljon äänekkäitä ajatuksia, olen liian ylivirittyneessä tilassa ja triggeröidyn kaikesta pienestäkin. 


Piirtäminen on myös jäänyt vuosien saatossa täysin paitsioon, täytyisi sitäkin harrastusta herätellä jossain kohtia henkiin. 

Nyt toivon todella, että saan itseni parempaan kuntoon. Tällä hetkellä myös fyysinen kuntoni alkaa pettämään, huomenna aion mennä lääkäriin tarkistamaan onko mulla jälleen keuhkokuume. 😑

Toivottavasti teillä muilla on arki sujunut paremmin ja olette pystyneet nauttimaan keväästä ❤️

8 kommenttia:

 1. Höh, harmi että on ollut noin huonot ajat. Toivotan kaikkea hyvää ja toivotaan että alkaa helpottaa.♥
  Itsekään en valitettavasti keväästä ole voinut nauttia allergioiden ja kauhean väsymyksen painaessa pälle. Toivottavasti tuleva kesä on kaikille hieman helpompaa aikaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eni 💖 Allergia oireet on kyllä ollu ihan hirnuisen pahat nyt tässä. :( Voimia sullekkin hirmuisen paljon allergian ja väsymyksen kanssa kamppailuun 💖

   Poista
 2. Voimia sulle kovasti. <3 Toivottavasti saat apua ja ehdit nyt kesän tullessa levähtää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon TiiaVee💖 apua on haettu ja sitä onneksi saatu, joten eteenpäin mennään haparoivin askelin ^_^

   Poista
 3. Onpa hyvä, että olet löytänyt taas luonnon helmaan! 🧡 Voimia ja valoisampaa tulevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 💖 onneksi apua on nyt saatu ja toivottavasti ajan kanssa olo helpottuu 💖

   Poista