lauantai 19. marraskuuta 2016

Jullen kuulumiset

Ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa mitä meidän perheen tuoreimmalle tulokkaalle kuuluu:

Meidän pieni peikkopoika täyttää huomenna jo hurjat 9kk. Aika on kulkenut kuin siivillä ja kaihoisasti olen välillä poikaa seuraillut ajatuksin "missä välissä joku vaihtoi pienen vauvani jo noin isoon poikaan?".
Hän nousi tässä muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa tukea vasten seisomaan. Poika päätti samalla repäistä oikein kunnolla ja kiipesi samalla kertaa puisen jakkaran päälle pönöttään! Siitä lähtien meno onkin äitynyt melkoisen hurjaksi. Koko ajan pitäisi kiivetä jonnekkin ja jokapaikkaan meinataan nousta seisomaan. Huuto alkaa heti kun ei johonkin pääse tai uskalla jotain vasten nousta. Usein meiluisat kiipeilykohteet ovat mahdollisimman kiikkeriä tai vaarallisia kohteita kuten keinutuoli, sohvan selkänojalle kiipeäminen..suorat seinät josta ei saa otetta jne.. Jos ennen sai olla valppaana tuon pojan kanssa, niin nyt tuntuu että se valppaus on vain tuplaantunut! Meillä kun tuo turvallinen laskeutuminen tuntuu olevan yhtä tuttu juttu kuin heprean kieli..Nyt sitä valppautta todellakin vaaditaan. 

Uusia hampaita ollaan tässä jo tovin tehtailtu ja niitä onkin suussa jo yhteensä 5 kpl. Lempi puuhaa kiipeilyn lisäksi on syöminen, pureminen, sähköjohtojen tutkailu ja maistelu (irrallisten kännykänlatureiden), ovien heiluvuuden tutkailu, peilikuvalle ja kaikille muillekkin heiluttelu, koiralle komentelu ja uinti. Inhokkeja on naaman pyyhkiminen, tumppujen laitto, inhoaa kun kielletään jotain, ei tykkää banaanista, eikä tavallisiin hiutaleihin keitetystä puurosta.
Julius on luonteeltaan hyvin tarkkaavainen poika, tutkailee kaikkea ja kaikkia todella tarkkaan, selkeästi miettii asioita pitkän tovin ennen kuin toteuttaa jonkun uuden jutun. Tämä ilmenee myös vieraampien ihmisten kohdalla ja vieraammissa paikoissa! Ensin tutkaillaan otsa kurtussa ja kun ollaan aikamme tuumailtu, innostuu vasta sitten. Pääsääntöisesti on todella aurinkoinen poika joka harvemmin ilman syytä rätyää. Ilmottaa kyllä määrätietoisesti jos ei jostain pidä. On myös luonteeltaan melkoinen kujeilija. Esimerkiksi viime yönä heräsi huutamaan ja minä päätin olla reagoimatta huutoon millään tavoin, josko siitä rauhottuisi itsekseen. No sitten kuulen kuinka hän lyö päänsä pinnasängyn pinnoihin ja huuto vain yltyy. Heti kun saan peiton pois päältäni ja valmistaudun lohduttamaan poikaa, alkaa sellainen naurun räkätys että! :`D Äiti meni täysin lankaan pojan jekkuihin! Hänen ilmeestään huomaa myös kun jotain jäynää on kehitteillä!
Voin vain kuvitella millainen poika hänestä vielä tuleekaan!


Päivät meillä menee oikein leppoisasti, aamulla heräillään siinä 8 paikkeilla.. Yleensä herään itse siihen kun klo.6 aikaan viereeni nukkumaan tullut poika alkaa hypistelemään naamaani tai tuijottaa noin 5cm etäisyydeltä suoraan silmiini ja räväyttää leveän hymyn kun huomaa minun aukaisevan silmäni. Siinä sitten lampsimme alakertaan ja minä alan laittamaan meille aamupalaa, pojan leikkiessä olohuoneen lattialla. Syödään rauhassa aamupala ja sen jälkeen leikitään, tutkaillaan asuntoa, kiipeillään jne.. syödään ruokaa noin klo 11 paikkeilla jonka jälkeen ulkoillaan tai jatketaan leikkejä. Noin klo 1 paikkeilla aletaan vetäytymään päikkäreille! Päikkäreitä nukutaan millon minkäkin verta, aina siitä 20minuutista siihen reilu tuntiin. Sen jälkeen syödään taas, leikitaan/käydään pihalla, riippuen ihan siitä ollaanko vielä käyty ulkona vai ei. syödään taas.Toisille päikkäreille hakeudutaan viimeistään siinä klo.17. Tämän jälkeen leikitään ja ilta puuroa syödään siinä klo.19-19.30. noin klo 20 aletaan vaihtamaan yötanttua päälle, pesut yms ja nukkuun menäänn siinä 20.30-21.
Väliin päivämme sisältää kaupassa käyntiä tai ystävien luona kyläilyä. Lauantai aamuisin meillä alkaa puoli 9 vauvauinti.

Sellaista tänne kuuluilee meidän pienelle miehelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti