keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Hiljentyminen joulun viettoon

Viime viikolla minulla oli loppuarviointi viimeisimmästä työharjoittelusta ja perjantaina syyslukukausi tuli viimein päätökseen. Loppuarviointi sujui todella hyvin, sain täydet 5 arvioinnista (asteikolla 1-5) ja kehuja miten omatoiminen, positiivinen ja hyvin toimeen tarttuva työntekijä olen ja kuinka monet asiakkaat ovat jääneet kaipaamaan minua lähtöni jälkeen. 

Olen ollut nyt ns.joululomalla tämän viikon ja yksittäisiä päiviä viime viikolla. Minulla oli suunnitelmissa tehdä monenmoisia juttuja mitä ei koulukiireiden takia ole ehtinyt tekemään, mutta uupumuksen myötä tullut järjetön väsymys on vienyt voiton ja olenkin lähinnä vain nukkunut. Olen minä vähän ehtinyt myös joululahjoja paketoimaan ja jouluruuatkin on kaikki nyt ostettu, niin ei tarvitse enää kauppaankaan eksyä, vaan voimme hiljentyä joulun viettoon. 

Joululahjat olen tänä vuonna koittanut ostaa harkiten. Aikuisille emme ole oikeastaan ostaneet yhtään mitään, vaan tänä vuonna olen keskittynyt täysin lapsiin. Olen koittanut panostaa määrän sijaan laatuun ja toteuttamaan toiveet. Olenkin tässä mielestäni onnistunut melko hyvin ja onneksi muilta aikuisilta onkin tullut selkeät ja hyvät vastaukset kun olen lasten toiveita kysellyt. Vanhemman puolituisen lahjalistalla oli yksi erikoinen toive minkä halusin ehdottomasti toteuttaa. Hän nimittäin toivoi saavansa mämmiä. Kyllä, luitte oikein. Voitte vain kuvitella miten haastavaa oli tähän vuodenaikaan löytää mämmiä kaupasta 😅 Mutta löysin kuin löysinkin tämän ja täytynee vielä ottaa se pakkasesta sulamaan ja paketoida ennen aattoa. 

Olen muutenkin koittanut muutaman vuoden aikana muistaa ihmisiä materiaalin sijaan itsetehdyillä leivonnaisilla. Välillä toki tulee vastaan lahjaideoita, jotka sopivat saajalleen täydellisesti, mutta jos en keksi saajalle mitään annettavaa, olen pyrkinyt leipomaan itse jotain. 

Minkälaisia lahjoja te tykkäätte läheisillenne antaa? 😊

Toivotan teille kaikille oikein rentouttavaa, kiireetöntä ja rauhaisaa joulua ❤️

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että työharjoittelu sujui noin hyvin! Nyt voikin hyvillä mielin keskittyä vain jouluun :)

  Musta sulla on hyvä periaate noiden lahjojen suhteen. Ihan turhaa stressiä tulee siitä ajatuksesta, et pakko keksiä kaikille (aikuisille) jotain, kun moni on varmasti siinä tilanteessa ettei välttämättä edes tarvitse mitään. Tykkään itse kanssa itsetehdyistä lahjoista, monesti olen tehnyt joulumakeisia itse, tehnyt vähän hienompia/koristeellisempia pipareita tai sit just joku leivos. Muutamana vuonna oon anoppilaan vieny aina piparkakkutalon, ja niin tänäkin vuonna. Miehen sisarusten lapset jotka ovat sielä olleet joulua tai uutta vuotta viettämässä, ovat sitten saaneet tuhota sen :) Noissa itsetehdyissä lahjoissa tulee musta paremmin esiin se, että lahjan saajaa on ajateltu.

  Meillä on ollut tapana mun miehen kanssa, että ostetaan toisillemme lahjat. Mä tykkään siitä ajatuksesta, kun mietin häntä miettimässä et mitähän mä haluaisin tai tarvitsisin. Hän ei muuten oo mikään kauheen romanttinen tapaus tai järjestä mitään yllätyksiä, niin musta on kiva että ees näin jouluna sit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo piparitalon tekeminen ja viemisiksi vieminen on ihana idea ja riittää herkuteltavaa isommalle porukalle 😊💖

   Mä tykkään myös kumppanille ostaa lahjan ja toki myös itse haaveilen aina lahjan saamisesta hältä. Edellisessä suhteessa toinen ei koskaan muistanut syntymäpäivinä, ei jouluna, ei vuosipäivänä ja se suretti aina. :( Itse haluan tälläisinä erityisinä päivinä näyttää toiselle miten tärkeä hän on ja olenkin monesti jo hyvissä ajoin kerännyt ideoita mistä toinen pitää jne. Toki muistan kumppania myös arkenakin ja saatan yllättää toisen ilman että on edes mikään erityinen päivä. 😊

   Poista
 2. Ihanaa joulun aikaa sinulle! ❤ Meillä mennään lahjojen kanssa aika samoilla ajatuksilla. Lapsille ostettiin kirpparilta aivan upea antiikkinen nojatuoli satutuoliksi ja aikuisille annetaan aineettomia lahjoja sekä (iso)isovanhemmille takuuvarmasti uppoavat kuvakalenterit lapsista. Paljon on annettu lahjakortteja hierontaan, ravintoloihin tai yhteisiä teatteri-, ooppera-, majakka- ym. reissuja. Nyt hoitovapaalla skipataan kaikki kalliit jutut.

  Mua hirvittää, kuinka paljon lapset saavat lahjoja, vaikka on esitetty toive, että jokainen antaisi vain yhden lahjan ja mielellään aineetonta tai käytettyä. Toki ymmärrän, että meitä edeltäville sukupolville materia taitaa olla vähän erilainen asia, kuin meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla sinun ajatuksiasi lahjojen annosta 😊 tuollaiset elämys jutut tai valokuvakalenterit/muut muistamiset ovat varmasti mieluisia lahjan saajalle 😊

   Tuo lahjamäärä helposti riistäytyy ns. Käsistä, etenkin jos lähisuvussa/ympärillä ystävinä on paljon ihmisiä jotka haluavat muistaa jouluna.
   Huomaan tuon materialismitaipuvaisuuden itsessänikin, sitä kun on lapsuus eletty vähävaraisena perheenä, huomaa että sitä vaistomaisesti ikään kuin paikkaa omien lasten kohdalla ja joutuu tekemään tosissaan töitä, ettei sorru siihen yli hemmotteluun ja osaa opettaa ne rahan ja materian todelliset arvot 🤔

   Poista