torstai 4. maaliskuuta 2021

Pää pyörällä

 Viimeiset 4 viikkoa ovat olleet melkoista pyöritystä. Päästyäni kouluun 1.2 alkoi minulla todella tiivis työtahti. Hyppäsin mukaan kesken opinto-osion ja minulle kasaantui tehtäviä kirittäväksi melkoinen määrä. Niihin menikin kaikki aika iltaisin ja etäpäivisin. Välillä ajattelin jo, että minusta ei olekkaan tähän. Usko itseen on ollut todella kovalla koetuksella ja välillä on menty silläkin osa-alueella todella syvissä vesissä. Mutta minä selvisin niistä. Sain tehtävät tehtyä ja kirittyä muut kiinni ja nyt olen ollut viikon jo ensimmäisessä työharjoittelussa. Työharjoittelua onkin kokonaista 6 viikkoa, joten melko kattavasti pääsen oppimaan asioita. Työporukkakin on ottanut minut ihan hyvin vastaan :)

Tämä viikko minulla onkin ollut hiihtolomaa ja olen saanut viettää sen ihan yksin. Edelleen huomaan sen kuinka vaikeaa minun on olla yksin. Olen tottunut siihen että aina on joku kotona. Yksin ollessa minun on vaikeaa keskittyä mihinkään järkevään, en tahdo osata aloittaa mitään järkevää ja huomaan että yksin ollessa syömisetkin menee heti todella huonolle tolalle. Tässä minulla on selvästi suuri parantamisen paikka. Sain kuitenkin raahattua yhtenä päivänä itseni metsään samoilemaan ja se teki kyllä mielelle hyvää. Miksi ihmisen on niin vaikeaa huolehtia siitä omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista?


Keskiviikkona minä kävin elämäni ensimmäisen kerran kasvohoidossa. Voi että miten oudolta se tuntuikaan. Hemmottelua vain minulle? Siinä kun saatiin hoitavat naamiot levitettyä naamalle, jätti tämä työntekijä minut hetkeksi yksin hämärään huoneeseen rentoutumaan. Oli tiettekö melkoinen työ purra hampaita yhteen ja olla itkemättä, kun iski sellainen valtava liikutuksen tunne. Sitä kun on vuosia elänyt vain muita varten, huolehtien muiden hyvinvoinnista, on siinä samalla unohtanut sen tärkeimmän. Minun itseni hyvinvointi. Miksi kerta toisensa jälkeen sortuu siihen että unohtaa itsensä hemmottelun? Onneksi sain tuon lahjakortin viimevuonna syntymäpäivälahjaksi isältäni ja äitipuoleltani. En olisi varmastikkaan koskaan osannut järjestää itselleni moista. Kyllä se vaan niin on, että kun itse pitää itsestään huolta, pystyy myös pitämään toisista huolta. 


Onko teidän muiden helppoa ottaa itsellenne hemmotteluhetkiä, joissa teette asioita vain omaa itseänne varten?

4 kommenttia:

 1. Olipa ihana lukea näin iloisia kuulumisia! Tosi kiva että työharjoittelussa on ollut hyvä vastaanotto. Se on niin tärkeä asia, jotta voi kunnolla oppia uutta ja saa keskittyä olennaiseen. :)

  Sun kokemus kasvohoidossa käynnistä oli niin liikuttavan kuuloinen, että melkein tuli täälläkin tippa linssiin! Toivottavasti saat jatkossakin raivattua aikaa vastaavanlaisille hemmotteluhetkille. Itselle oman ajan ottaminen lapsettomana on helppompaa, kun kyse on enemmänkin vaan työn ja vapaa-ajan tasapainottamisesta. Kasvonaamio ja jalkakylpy kotona on ollut mulle yksi tapa rauhoittua arjen keskellä 1-2 viikon välein, mutta nyt oon vähän päässyt lipsumaan siitä tavasta. Pitäisi ottaa pieni ryhtiliike ja varata enemmän pieniä hetkiä rauhoittua ilman, että on koko ajan puhelin kourassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla ^_^
   Onpa ihana tapa sinulla hemmoitella itseäsi :) Täytyy varmaan itsekkin joskus kaupassa ollessa katsella mitä erilaisia vaihtoehtoja löytyy itsensä hemmotteluun kotioloissa.. Muutakin kuin sen suklaalevyn xD xD xD

   Poista
 2. Hyvä sinä! <3 Upeeta, että olet saanut tehtyä opintoja ja harjoittelu on alkanut hyvin ja kaiksita tärkeimpänä se, että olet saanut aikaa itsellesi. Itsestään huolehtimista on vaikea muistaa, minun pitäisi laittaa kalenteriin merkintöjä, jotta muistan harrastaa liikuntaa. Ja on edelleen tosi vaikeaa lähteä etätöissä lounastauolla kunnon lenkille auringossa. Yleensä porskutan päivän putkeen minimitauolla eli 30 min lounastauolla, koska haluan työpäivän olevan pian pulkassa. Oman hyvinvoinnin kannalta olisi varmasti fiksumpaa pitää kunnon tauko, mutta sen pitäminen tuntuu vaan niin vaikealta. >_>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3
   Etätyössä taukojen pitäminen on todella vaikeaa. Sitten kun itse asennoituu siihen, että nyt tehdään töitä, niin siinä helposti unohtuu ne kunnon tauot mitkä olisi hyvin hyvin tärkeitä sille jaksamiselle.
   Itsestä huolehtiminen on todella tärkeää ja mikä surullisen usein tulee laiminlyötyä :( Marulla olikin tuossa ylempänä ihana tapa hemmotella itseään jalkahoidolla tai kasvonaamiolla, se olisi myös sellainen mikä täytyisi koittaa raivata omaan arkeen ihan tavaksi.

   Poista