tiistai 26. tammikuuta 2021

Kirppistelyä osa 1: vaatteet

 Ennen vallitsevaa korona tilannetta kävin kiertämässä kirpputoreja lähes säännöllisesti. Rakastan katsella mitä kaikkea kiintoisaa ihmiset ovat tuoneet myyntiin ja toisinaan sieltä itsekkin teen erittäin hyviä löytöjä. Vaatekaappini sisältö taitanee olla 50% kierrätysvaatteita ja myös lapsille koitan ostella mahdollisimman paljon vaatteita käytettynä niiden lyhyen käyttöiän ja kovan kulutuksen vuoksi. Etenkin lasten vaatteiden kohdalla tämä kierrätys on enemmän kuin hyvä juttu, koska en halua harmitella jos yli 20€ housuista hajoaa polvet heti viikon rymyämisen jälkeen. En ole juurikaan blogissa esitellyt näitä kirppislöytöjäni, joten ajattelin ihan tehdä aiheesta oman postauksen. Tai taidan jakaa oikeastaan aiheen kahteen eri osaan, koska huomasin että näitä kirpputori löytöjä minulla onkin melkoisesti kertyneenä.

Ensinnäkin pahoittelut kököstä ja rakeisesta kännykkä laadusta. Kännykkäni tarkennus ja sävytys eivät olleet ihan yhteistyökykyisiä näiden kuvien kohdalla, parhaimman lopputuloksen olisi varmasti saanut ulkovalaistuksessa ja jonkun toisen ihmisen ottamana, mutta koska inspiraation osuessa kohdalle olin ainoa aikuinen ihminen talossa, niin joudutte nyt tyytymään näihin 😁

 
Tämä harmaa kietaisumallinen neulepaita on tuoreimpia ostoksiani. Maksoin paidasta ainoastaan 3€, päälläni olevat viininpunaiset housut ostin viime kesänä muistaakseni 4€ hintaan.

 
Kuvassa olevasta paidasta maksoin 3€. Pidin kovasti teksti painatuksesta toisessa hihassa, sekä hieman avonaisemmasta selkämyksestä. 2/3 osa hihoja ei ole sitten hetkeen näkynytkään, joten se oli myös mieluisa yksityiskohta vaatteessa.


Tämän neuleen hinta yllätti minut todella on melkein käytetyimpiä vaatekappaleita minulla. Maksoin tästä ihanuudesta vain 0,50€. Pidän erityisesti näistä olkapäissä olevista pitsikoristeista.


Ollessani nuori, mielsivät todella monet ihmiset kirpputorit sellaisiksi epäsiisteiksi "köyhien ihmisten tavarataloiksi". Sitä monesti kauhisteltiin jos joku kertoi saaneensa vaatteet kirpputorimyynnin kautta. Itse olen jo varhain lapsuudessani tottunut siihen, että esimerkiksi lelut olivat monesti kirpputori löytöjä. Opin kuitenkin pian ettei siitä kannattanut mainita ääneen, koska siihen aikaan todella kummasteltiin sitä jos ei ollut varaa ostaa uutena. Onneksi nykyisin ennakkoluulot ovat hälvenneet ja kirpputoreista on tullut jopa luontoa säästävä järki valinta. Koska sieltä oikeesti löytää todella hyväkuntoistakin tavaraa. Kirppistelystä on tullut jopa eräänlainen muoti-ilmiö, josta puhutaan monessakin eri paikassa ja vertaillaan kuka on tehnyt mielenkiintoisimpia löytöjä. 
 


Vasemmanpuoleisen neuleen ostin muistaakseni 2€:lla. Ilman vyötä se on melko isohkoa mallia, mutta vyön kanssa siihen saa mukavasti istuvuutta ja vyö tuo samalla muuten niin yksinkertaiseen malliin vähän jotain pientä jujua. Ison kaapumaisen hupparin ostin noin vuosi sitten 4€:lla ja oikealla alhaalla oleva isolla kaula-aukolla varustettu neule lähti matkaani muistaakseni 2€:lla.


Vasemmanpuoleisen tulppaanimaisen kynähameen löysin 3€:lla ja olkaimettoman vetoketjullisen topin ostin 2€:lla. Oikeanpuoleisen asun kietaisumallisen topin ostin eurolla ja viimeisimmältä kirpputori reissulta tarttui matkaan vetoketju yksityiskohdin omaava minihame 3€:lla.


Vasemman puoleisen yksinkertaisen löysän mekon tai tunikan löysin 2€:lla ja oikeanpuoleisen mustavalkoisen mekon olen ostanut 5€:lla. Oikeanpuoleinen mekko on ollut useissa sukujuhlissa päälläni, se on minulle nykyään 1-2 kokonumeroa liian iso, mutta on vielä ihan käyttökelpoinen yksilö kun laittaa vyötärölle koristeeksi jonkun kivan vyön 😊 Vasemman puoleisessa mekossa ihastuin ilkapään yli menevään vetoketju yksityiskohtaan ja pidän mekon monikäyttöisyydestä. Sitä voi halutessaan ryhdittää vyöllä tai pitää ihan rentona kesämekkona.


Vasemman puoleinen mekko on todella simppeli ja yksinkertainen, rinnuksen tietämillä olevat napit ja harmaat kaulusmaiset lievekkeet kaula-aukon kohdilla tuovat pientä yksityiskohtaa mekolle. Lisäksi rintojen alapuolella kiertävä kuminauha tekee mekosta myötäilevämmän ja tyköistuvamman. Taisin ostaa tämän mekon paikalliselta kirpparilta 2€ hintaan. Oikean puolesessa asussa paita on ihan H&M liikkeestä ostettu, mutta laitoin sen päälleni, koska se sopii mielestäni niin hyvin tämän keinonahkaisen kellohelmaisen hameen kaveriksi 💗 Ja tässä hameessa on myös taskut ja keinonahka tuo mukavasti asuun rock-henkisyyttä. Tämän hamosen ostin muistaakseni 5€:lla.


Tämä mekko on ollut minulla vuosia ja on edelleen yksi lempi vaatteistani. Simppelin muodon ansiosta mekko sopii niin arkena käytettäväksi kuin vaikka juhliin mihin voi pukeutua vähän rennomminkin. Mekossa menee poikittain saumoja jotka tuovat asuun mukavan yksityiskohdan. Mekko on väljä mutta tarpeen tullen myös venyy hyvin. Olen nimittäin käyttänyt tätä myös ison vauvamasun kanssa, eikä mekon olemus siitä kärsinyt. Tämän olen joskus löytänyt 3€:lla.


 Tämä mekko on myös melko tuorehko tapaus. Ostin sen syksyllä 4€:lla. Pidän mekon mallista kovasti ja pitsisestä selkämyksestä.


Tämä on myös viimeisimmältä kirpputorireissulta ja tästä taisi tulla itselleni lempi mekko. Tämä maksoi vain 3€.

Kuten huomaatte, yleisimpiä vaatekappaleita mitä kirpputoreilta lähtee taitanee olla mekot ja paidat. Olen todella kranttu siitä miten paljon suostun maksamaan kirpputorilla tuotteesta. (olen sitä oikeastaan nykyään muutenkin) 

Todella harvoin maksan vaatekappaleesta yli 5€. Toki poikkeuksia on, esimerkiksi kunnollisista ulkotakeista tai erikoisemmasta vaatteesta saa helposti joutua maksamaan enempi ja yleensä tiedostan jonkun tuotteen alkuperäisen myyntihinnan ja siihen mielessäni suhteutan sitten sen, olenko valmis maksamaan milloisestakin tuotteesta kuinka korkeaa hintaa. Esimerkiksi olen joskus maksanut eräästä gothic-lolita tyyppisestä hameesta 30€, koska tiesin kyseisen mekon maksavan uutena noin 60€-80€. 


Käyttekö te kirpputoreilla? Oletteko tehnyt hyviä löytöjä?😊

12 kommenttia:

 1. Ostan käyttövaatteet,huonekalut kodintarvikkeet jnejne. itselleni ja lapsille kirpputoreilta tai nettikirppiksiltä. Olisi ehkä helpompi kertoa mitä sieltä ei tule ostettua :D. Branditin reisitaskuhousuja sekä lasten ulkovaatteet ostan uutena koska käytettynä ei löydy kohtuukuntoisia. Hyviä löytöjä ei ole osunut kohdalle aikoihin. Tai periaatteessa on, mutta olen jättänyt ostamatta koska kyseiset vaatekappaleet olisivat jääneet käyttämättä upeudestaan huolimatta. Kyseessä itse taidokkaasti tehtyjä kellohameita ym. fiftarityylistä vaatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Kuulostaa tutulta. Harvoin tulee lähdettyä kirpputoreilta tyhjin käsin, lähes aina löytyy jotain. Lasten kengät ja ulkovaatteet myös ostan uutena (yleensä kyttään tarjouksia), koska tosiaan kulutusta on ja päiväkodissa ollaan niin paljon ulkona, että vaatteiden on oltavat lämpimät ja hyvät, jotta kestävät mahdollisimman pitkään. :)

   Poista
 2. Ihania löytöjä! Mun lemppari näistä on tuo keinonahka hame, niin upea! Tykkään kirppistellä, mutta viime aikoina olen sitä harrastanut todella vähän. AIkoinaan bongasin paljon vaatteita ja kenkiä Facebookin Goottikirppikseltä, mutta nyt en ole pitkään aikaan ostanut mitään käytettyä netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettikirppareilla monissa vaatteissa ja kengissä on monesti todella suolaisia hintoja. Näihin kun lisää päälle postikulut, saattavat käytetyt vaatteet hipoa jo uuden hintaa. Toki sieltä välillä saattaa tulla vastaan harvinaisempia tuotteita jne. :)

   Poista
 3. Kivoja löytöjä oot tehny. :)

  Mä asuin maalla niin pikkupaikkakunnalla että kierrätetyt vaatteet oli arkipäivää kaikille muille paitsi niille varakkaammille perheille. Eikä siis ees kirppisvaatteet vaan sisarusten ja sukulaisten vanhat. Ala-asteella ei siis tarttenu välittää. Yläasteella toki olit cool, jos sulla oli uusinta uutta ja hienoa, mutta musta ei olis silläkään koleeta saanu. :'D

  Aika halvalla sielä liikkuu vaatteet! Täälä on niin hirveet kirppispöytähinnat, että mun laatuvaatimuksia vastaavia vaatteita harvoin saa alle 5e. 8e-> on se normaalimpi tilanne, paitsi UFFilla alepäivinä. Eli lähinnä ostan kirppiksiltä kenkiä, takkeja ja mekkoja, koska niistä voikin maksaa hieman enemmän. Kodin tavaraa liikkuukin sitten paljon paremmilla hinnoilla ja laadukkaampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälläkin toisinaan vaatteiden hinnat tuota 8€=> mutta monesti täällä onneksi ihmiset haluavat päästä tavaroistaan eroon, niin usein löytää halvallakin. Toinen mikä vaikuttaa tavaran hinnoitteluun on pöytävuokra niinkun mainitsitkin, halvempien myyntipaikkojen tuotteita saattaa löytää halvalla, sitten taas kalliimmissa kirppareissa on myyjien pakko hinnoitella tuotteensa kalliimmalla, jotta saa edes pöytävuokransa maksettua. Edellisellä paikkakunnalla sai myyntipöydän kuukaudeksi esimerkiksi tuolla 60€ hinnalla kun taas täällä lähempänä Tamperetta saattaa joutua maksamaan 10 päivän myyntijaksosta jo sen päälle 40€ o_O

   Poista
 4. Hyviä löytöjä, ja näytät todella upealta ♥♥

  Täällä pk-seudulla kirpputorihinnat tuppaavat monesti olemaan aika hirvittäviä kalliiden pöytävuokrien takia, ja tuntuu että ihmisillä ei muutenkaan ole mitään arviointikykyä - jokin täysin kulahtanut muovipusero saattaa komeilla rekissä 8-10e hintaan, ja kirppikseltä lähtee usein hämmentyneenä tyhjin käsin :D Olenkin aivan muiden maakuntien kirppiksiltä tehnyt parhaat löytöni.

  Itse kiinnitän nykyisin huomiota vaatteen tai tavaran materiaaliin ja tullut aika krantuksi, ja kirppisostokset ovat vähentyneet siitä syystä. Viimeksi löysin UFFilta täysvillaisen ponchon riimukivi-kuvioilla jota olen pitänyt nyt talvella paljon, mutta en edes muista, milloin viimeksi ostin muita vaatteita. Korona toki tekee osansa, kun en ole nyt käynyt oikein missään muualla kun ruokakaupassa ylipäänsä ja silloin tällöin meidän UFFilla pyörähtämässä, jos siellä ei ole ryysistä :p

  Nuorempana meillä oli kavereiden kanssa ihan harrastuksena sekä myyntipöydän pitäminen, että kiertely. Meillä itä-Helsingin lapsilla ja nuorilla kirppistely oli enemmän sääntö kuin poikkeus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana kauniista kommentista <3
   Joo tuo arviointikyky tuntuu toisilla olevan ihan olematon, mitä ihmiset ajattelee kun myyvät rikkinäistä, likaista vaatetta, joka on täynnä koirankarvoja ja kehtaavat pyytää vielä siitä liki 10€?? Joo tyhmä ei oo se joka pyytää vaan se joka maksaa...mutta tälläinen ajattelu pilaa hyvin nopeasti hyvänkin kirpparin maineen -_-´

   Hieno kuulla että siellä kirppistelyt on ollut ns.normi arkea :) Joissain asioissa tuntuu että maalla ollaan paljonkin julmempia..kai se tekee kun on ikkunat mettään päin xD

   Poista
 5. Kirppistely on kuulunut varhaisnuoresta asti elämääni. En yhtään tiedä kui hyväksyttävää se sitten silloin oli, mutta hyvästä kirppissilmästä on ollut etua sen muututtua trendilajiksi. Mullavon Kouvolassa pari vakiokirppistä, toinen kodinsisustukseen, toinen enempi vaatekirppis mutta tilanteen vuoksi en ole kesän jälkeen käynyt. Täällä Tallinnassa olen myös tehnyt upeita löytöjä mm. Kalamaja Basaarista sekä Sarapuu designkirppikseltä. Nyt en ole muutamaan kuukauteen käynyt sillä pyrin vähentämään ostamista kokonaisuudessaan ja mulla on tällä hetkellä kaikkea. Kun tarve johonkin tulee, on ensisijaisena ajatus etsiä käytettyä. Lasten pukeutuminen on tällä hetkellä uutta vaatetta, mutta teinille kelpasi tannoin esim. löytämäni villajakku mikä ei itselleni mahtunut. Hyvin yhteensointuvia sekä nättejä asuja olet löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ^_^
   Olen myös koittanut nykyisin olla vähän harkitsevampi ostosteni suhteen. Menneet vuodet kun yksin vastasi 3 ihmisen taloudesta, opetti paljon harkitsevaisuutta ostosten suhteen. Onneksi itse myyn paljon myös eteenpäin varaamalla kirppispöytää tasaisin väliajoin, niin saan omat hutiostokset myytyä jollekkin toiselle tarvitsevalle :) Niihinkin kun saa helposti uppoamaan rahaa jos paljon ostelee ajatuksella "kun on halpa, tämä on ihan kiva vaate".

   Poista
 6. Ihania vaatteita olet löytänyt! 😍 Näytät tosi kauniilta kuvissa, ja vaatteet on ihanan alternativeja! Mulla on kans samoja kokemuksia kuin Hiidenneidollapääkaupunkiseudun kirppiksistä; turhan hintavia tuotteita laatuun ja käytön jälkiin suhteutettuna. Haluaisin käydä paljon enemmän kirppiksillä, mutta nyt koronan kanssa on vähän himmaillut. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista ^_^ <3
   Tampereen keskustassa tuntuu olevan sama vika kun pöytä vuokrat ovat niin suolaisia. Onneksi täällä vähän sivummalla on kirpputoreja mistä toisinaan tekee todella hyviä löytöjä ^_^
   Itseäkin harmittaa oikein kun tämä korona sotkee niin paljon ja ei pääse kiertämään normaalilla tavalla.

   Poista