tiistai 13. kesäkuuta 2017

Links 2-3-4

Perjantaina sain pitkästä aikaa rustata viivan yli omasta ämpärilistastani, nimittäin Rammsteinin näkeminen. Vanhaa blogiani seuranneet ovatkin saattaneet lukaista postauksen itseäni kiinnostavista bändeistä ja Rammstein on ollut kestosuosikkina jo siitä lähtien, kun se ensimmäisen kerran omaan tietouteeni tuli ala-aste aikaan band-X nimisessä musiikkiohjelmassa!! Eli melkoisen kauan on kyseistä bändiä tullut kuunneltua! Muutamat tuttavat ovat jo bändin nähneet livenä, mutta omalla kohdallani se on jäänyt vain haaveeksi. Viime kesänä kuitenkin päätin, että kun bändi seuraavan kerran tulee Suomeen keikalle niin minähän sinne menen, maksoi mitä maksoi!!
Ja maksaa sain...  :`D


Vantaalla järjestettävä Rockfest oli aivan uutukainen tapahtuma, uudella sijainnilla ja törkeän kovalla musiikkikattauksella. Uutukaisuus valitettavasti monissa käytännön järjestelyissä paistoi melkoisen räikeästi esille, mutta en antanut sen häiritä tunnelmaani. Koko viikon jännitin perjantain ilmaa, saammeko sadetta niskaan vai emme. Onneksi ilma kuitenkin suosi festarilla olijoita.


Matka kumppanikseni sain rakkaan veljeni. jonka kanssa matka taittui oikein joutuisasti. Menimme paikalle omalla autolla, siitäkin huolimatta vaikka joka paikka kielsi omat kulkuneuvot ja painotettiin julkisilla kulkemista. Tähän päätökseen olimme enemmän kuin tyytyväisiä. vaikka jouduimmekin auton jättämään melko kauas festarialueesta. Alueelle saapuminen oli tehty meille festaroitsijoille melkoisen haastavaksi sulkemalla monia kevyenliikenteen väyliä ja kierrättämällä meitä n.km:n matkan ylimääräistä, porottavassa auringonpaahteessa se ei tuntunut kovin mukavalta. Ensimmäinen bändi meiltä jäi vallan näkemättä tämän kiertelyn ja kaartelun, sekä mielettömän jonottamisen takia, mutta päätin olla myös senkään haittaamatta omaa fiilistäni :)


Ensimmäinen bändi jonka ehdimme näkemään oli Viikate. Nooo omasta mielestä ihan käypää hengailu musiikkia, vaikka sillä vähän tuppaakin olemaan tämä "kun olet kuullut yhden, olet kuullut ne kaikki biisit"-syndrooma. Tämän jälkeen esiintyi telttalavalla Kotiteollisuus, jota en myöskään ole ennen nähnyt. Lyhyeksi jäi näkeminen nytkään, koska telttalava oli aivan liian pieni, aivan liian ahtaassa paikassa ja aivan liian monta kiinnostunutta katselijaa!!
Telttalava oli tosiaan aivan onneton, pikimusta, vain yhdestä suunnasta avoin teltta ja happi ei kulkenut siellä yhtään. Jos jäit ulkopuolelle teltasta, et kuullut kunnolla mitään musiikista, koska ääni jäi jumiin kuin pussiin sinne teltan sisälle. :( Myös Turmionkätilöt jäi ihan muutaman biisin fiilistelyksi juurikin näistä syistä. Keskittymistä ei myöskään helpottanut järkytys, jonka koin siinä kuunnellessa. Edessäni nimittäin oli nainen joka kantoi selässään kantoliinassa max puolivuotiasta lasta!!!! Mitä hel....??? Vauva oli topattu pipolla, töppösillä ja paksuhkolla takilla, se oli tiiviisti kieputettuna äitinsä selässä kantoliinan sisällä ja itselle tuli huoli jo pelkästään siitä ettei se kuole lämpöhalvaukseen, kun lämpöä piisasi yli 30 astetta! Onneksi lapsi liikkui rauhattomasti siellä selässä ja hänen äitinsä siirsi sen etupuolellensa. Oli sillä sentäs kuulosuojaimet päässä, mutta silti, ei tuollainen paikka ole mielestäni lapsille. Ei siellä turhaan ole se ikäraja suositus!!! Etenkin Rammsteinin alettua soittamaan huoli tästä vauvasta kasvoi entisestään, mitä jos se oli viellä siellä alueella? Itselläkin se bassojytke tuntui sisuskaluissa asti, saati sitten miltä se tärinä tuntuu semmoisella pienellä ja kuinka paljon se tuntee pelkoa ihan vain siitä ihmis paljoudesta ja jatkuvasti leimahtavista valoista yms!! äääääh, mun äidinvaisto/huoli kävi pikkusen ylikierroksilla siellä.


Pain oli todella kova livebändi. Tykkäsin aivan valtavasti ja vaikka kuunteluni perustuukin lähinnä vanhempaan tuotantoon, täytyy minun ilmeisesti perehtyä uudempiinkin biiseihin :)


Vihdoin koitti hetki jota olen odotellut ties kuinka ja kauan. Olo oli niin jännitynyt. Koko show oli aivan mieletön, sille ei löydy edes sanoja!! Mielettömiä pyrotekniikoita, uskomatonta lavaenergiaa ja koko ajan muuttuvia lavasteita, valoja yms. Keikan pituuskin yllätti todella positiivisesti 1h 40min täyttä tykitystä! Ja tiedättekö sen tunteen kun 30 000 ihmistä marssii yhteistuumin Links 2-3-4 tahtiin niin että koko tanner tömisee. Siinä on tunnetta kerrakseen. Suosittelen ehdottomasti kaikille jotka eivät tätä ole livenä nähneet!!! ^_^

Jos seuraavana päivänä hymy yltää korviin asti, vaikka jalkapohjat ovatkin täynnä rakkoja, olet nukkunut vain 4 tuntia ja joka solua kehossasi särkee..taisi keikka olla silloin onnistunut ;)

2 kommenttia:

 1. Hienoa että pääsit paikalle! Kuulin monelta, että järjestelyt olivat aivan päin prinkkalaa, mutta onneksi Rammstein oli ilmeisesti sen arvoinen :'D
  Itse näin bändin joskus 2005 Ruisrockissa, ensimmäisillä festareillani ^^ Mieleen jäi kun Till "keitteli" isossa padassa jotain bändikaveriaan, ja sitten söi sieltä jotain kinkunpaloja :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :'D se show oli myös varmasti näkemisen arvoinen! Kyllä tuossakin oli selkeä "tarina", kosketinsoittaja oli mm.alistettuna, pallo suussa, laulaja kävelytti sitä kuin koiraa ja lopulta sulki sen metalliarkkuun jonka se räjäytti maitotonkasta tulevalla kipinäsuihkulla :'D ja sit se kosketinsoittaja tulikin jostain takaa fiineissä glitteri vaatteissa yms! :D oli kyllä paljon nähtävää ja monia asioita ei varmaankaan ehtinyt edes sisäistämään kun oli niin fiiliksissä :D

   Poista