torstai 21. syyskuuta 2023

Muutoksen tuulet puhaltaa

 Kattelin taas, että niin se vaan on vuosi vierähtänyt enkä ole edes avannutkaan bloggeria. 😑

Arki on vienyt niin täysin mennessään, että omille harrastuksille ei ole jäänyt juurikaan aikaa, eikä ainakaan energiaa. Tai sellaisen harhakäsityksen sitä helposti luo ainakin itselleen. Kaippa sitä aikaa olisi jos priorisoisi tekemisensä oikealla tavalla. Siinä minulla on edelleen paljon tsempattavaa ja opittavaa. Jotenkin en salli itselleni harrastuksia, koska elämäni on ollut jo niin kauan suorittamista ja pärjäämistä. Tästä tutusta ja haitallisesta toimintatavasta pyrin tietoisesti pääsemään eroon ja työstän tätä yhdessä terapeuttini kanssa. Hänen kehoituksestaan päätin nyt koittaa elvytellä jälleen tätä ennen niin rakasta harrastusta. Katotaan miten käy ja koitan olla ottamatta tästä liikaa paineita.

Vuoden aikana olen päässyt tekemään työtä mitä rakastan. Olen työskennellyt eri ikäisten lasten parissa niin yksityisellä kuin kunnallisellakin puolella ja nähnyt alan hyvät ja huonot puolet. Yksityisellä puolella minulla tuli mitta täyteen sitä kun kaikki toiminta pyöri vain ja ainoastaan raha edellä. Lasten hyvinvoinnista piittaamatta ja valitettavasti tuli myös nähtyä niin räikeitä laiminlyöntejä esimies tasolta lähtien, että lopulta sanoin suoraan esimiehelle mitä mieltä toiminnasta olen, enkä sen koomin sinne enää takaisin ole mennyt. Sittemmin olen työskennellyt kaupungilla ja siellä työskentelen edelleen 🙂


Isoimpana muutoksena omassa elämässä on ollut terapeutin löytyminen ja siellä käyminen. Olen päässyt viimein käsittelemään kunnolla menneisyyden asioita, työstämään omia toimintamalleja ja ajatusmalleja uusiksi. Terapeuttini on ihan huippu tyyppi ja hänen kanssaan on ihanan rentouttavaa keskustella ja tuntuu ettei mun tarvitse juurta jaksaen selittää aina kaikkia tuntoja kun hän saa kiinni heti puolestakin lauseesta mitä tarkoitan. Olen alkanut tajuamaan omia toimintatapojani, mistä ne johtuu ja ehkä jopa hitusen olen löytänyt armollisuutta itseäni kohtaan.

Meillä myös parisuhde rintamalla kuuluu hyvää. Mies yllättäen loppukesästä päätti kosia, johon vastasin myöntävästi. 💖 Mies olisi vienyt minut vihille jo vuosipäivänämme, mutta itse tarvitsin vielä sulattelua. Ei siksi että olisin jotenkin epäröinyt suhteemme takia vaan puhtaasti siksi että ensi ajatukseni oli "mitä muut ajattelee, onko sopivaa näin nopeasti edetä, paheksutaanko tätä jotenkin...". Olen niin vahvasti aina elänyt miellyttäen muita, että oma elämä on aina mennyt kuin kahleissa tai käsijarru raahaten pohjassa. Nyt olen viimein alkanut oivaltamaan tämän ja pienin askelin alkanut muuttamaan toimintatapojani. Hetken asiota pohdittuani sanoin kumppanilleni, että mennään naimisiin. Nyt miellä on 3 viikon päästä häät tiedossa ihan lähimpien sukulaisten läsnäollessa. 💖


Siinä tiivistettynä isoimmat kuulumiset. On myös ollut matkustelua, keskiaikamarkkinoita, esikoisen koulun aloitus ja paljon paljon muutakin, mutta niitä en nyt isommin tähän ala avaamaan. 

Mitäs sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu? 😊

6 kommenttia:

 1. Kertaalleen vielä isot onnittelut kihloista teille molemmille. Tsemppiä myös hääjärjestelyihin! <3

  Tosi kiva että päädyit taas blogin pariin! Se on asia, josta ei mitään paineita pidäkään ottaa. Jos kuitenkin haluaa jotain rutiinia luoda, niin voi yrittää vaikka postaus per kuukausi tms. ja täytyy muistaa myös olla itselle armollinen, jos ei aina ehdi tai huvita. :)

  Huippua kuulla myös, että on löytynyt juuri semmoinen itselle sopiva terapeutti. Se on tosi tärkeää, ettei joudu miettimään kaikkea epäolennaista, vaan oikeasti pääsette keskittymään siihen miksi siellä olet. :)

  Itsellä on ohjelmassa edelleen tätä uuteen elämäntilanteen sopeutumista, mutta ehkäpä tää tästä. Nykyään pääsääntöisesti tulee nukuttua yöt jo ihan normaalisti ja sitä rataa. Jos jotain auringonpaistetta tähän risukasaan, niin oon saanut huomata kuinka ihania vanhoja ja uudempiakin ystäviä mulla on ympärillä ja pudonnut paino piristää myös mieltä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💖

   Tuo ehdotelmasi postaus tai pari per kuukausi kuulostaa hyvältä ja varmasti kun oppisi itsekkin madaltamaan omia tavotteita, ei tulisi tiedostamattaan luotua turhaan paineta siihen omaan kirjoittamiseen.

   Juu terapeuttini on kyllä täys 10. On saanut paljon avattua silmiäni menneisyyden taakoille ja olen oivaltanut, että se painolasti mitä mun harteille on laiteytu, ei olisi ollut millään muotoa minun edes tarpeellista kantaa. Ehkä ajan kanssa opin päästämään siitä omasta syyllisyyden ja riittämättömyyden taakasta eroon ja opin keskittämään voimavarani niihin asioihin ja ihmisiin, jotka ovat sen arvoisia ja joilla on todella merkitystä.

   Ihanaa että olet alkanut löytämään myös positiivisia asioita vaikeassa tilanteessasi 💖 Ero on aina ihmiselle iso kriisi ja siihen toipumiseen kuluu niin yksilöllisesti aikaa. Tälläiset kriisit todellakin näyttää ketkä ovat aidosti apuna ja läsnä. Ihanaa että sinulla on ollut ympärillä ihmisiä tukena 💖 voimia 💖

   Poista
 2. Ihanaa, kun päätit postata pitkästä aikaa! <3 Paljon onnea kihlauksesta vielä tätäkin kautta ja ikimuistoista hääpäivää teille. <3 Terapia ja terapeutti kuulostavat todella hyvältä. Hienoa, että kaikkea ei tarvitse juurtajaksain selittää, että toinen saa langan päästä kiinni. :) Mukavia tapahtumia siellä kaikkinensa ja miusta aikalailla kaikkien pitäisi käydä terapiassa käsittelemässä omat mörkönsä, niin ihmiset osaisivat reflektoida omaa käyttäytymistään ja työstää haitallisia tai huonoja käyttäytymismalleja.

  Tänne kuuluu ihan hyvää, arkea lähinnä ja vähän juhlaakin oli syyskuussa. Kesän alussa aloin tekemään lyhyempää työviikkoa ja viime talvesta, sekä keväästä palautumisen jälkeen on ollut ihanaa, että on aikaa muullekin kuin työlle. Tällä hetkellä hyvä päätös, ainahan voi palata takaisin tekemään viisipäiväistä, jos niin haluaa tai taloudellisesti tarvitsee tehdä. :) Mukavaa viikkoa sinnepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana 💖

   Olen kanssasi samaa mieltä tuosta, että kaikkien pitäisi käydä terapiassa. Siinä todella oppii näkemään asioita ja tilanteita monelta kantilta. Ja etenkin omalla kohdalla on ollut haasteena se, kun otan kaiken tapahtuneen omille niskoilleni ja omalle vastuulleni. On terapeutti saanut minua vähän jo tajuamaan, että minun vastuullani ei ole toisten ihmisten huono käytös. Vielä kun sen joskus oppisi itse myös huomioimaan ihan käytännössä 😅

   Kuulostaa todella hyvältä, että olet vähentänyt työkuormaasi 💖 Omasta jaksamisestaan kannattaa pitää huolta 💖 itselleni myös ovat nämä 4pvä/vko työmäärät olleet toimivia ja tuntuu että tosiaan jaksaa paremmin kun on yksi päivä jolloin pitää huolta itsestään (keskittyä terapiaan ja mahd. muiden asioiden hoitamiseen) 😊

   Poista
 3. Onnea kihlauksen, ja tulevien häiden johdosta! <3 Kiva, kun taas kirjoittelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leena 💖 ja ihana kuulla, että kirjoituksiani on odotettu 😊

   Poista